Оператор “Північного потоку-2” заявив про іноземні військові кораблі в зоні будівництва газопроводу

 

Компанія-оператор будівництва газопроводу “Північний потік-2” Nord Stream 2 AG заявила про підвищену активність військових кораблів і цивільних суден в районі проведення робіт з укладання трубопроводу.

Про це журналістам заявив у четвер, 1 квітня, директор філії Nord Stream 2 AG Андрій Мінін.

“Після відновлення в січні 2021 року спорудження морської ділянки газопроводу “Північний потік-2″в районі проведення робіт спостерігається підвищена активність військових кораблів, літаків і вертольотів, а також цивільних суден іноземних держав, дії яких часто носять явно провокаційний характер”, – сказав Мінін.

Він заявив, що при реалізації таких проєктів встановлюється 1,5-мильна зона безпеки, куди не повинні заходити судна, що не беруть участі в будівництві.

“Тим не менш, поруч з технічними суднами, які здійснюють роботи, постійно фіксуються військові кораблі іноземних держав. Обльоти зони проведення робіт на невеликій висоті і на близькій відстані від трубоукладального судна регулярно здійснює польський протичовновий літак PZL-Mielec М-28В1 Rbi”, – сказав він.

Нагадаємо, 16 липня 2020 року США рекомендували компаніям-інвесторам переглянути питання про участь у проєкті з будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Тодішній держсекретар США Майк Помпео заявив, що Держдепартамент планує запровадити нові санкції проти компаній-інвесторів Nord Stream 2.

Прокладка газопроводу “Північний потік-2” була призупинена в грудні 2020 року, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції США, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2.
Санкції США скеровані саме на більш передові судна, що використовують технологію самопозиціонування і не потребують використання якорів.

Читайте також:
Перемога України: “Північний потік-2” перетворився на найдорожчий недобуд РФ, – Зеркаль

Україна і Польща просять Байдена не допустити завершення будівництва “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна