Обшуки в АРМА: посадовці агентства причетні до зникнення $400 тисяч. ВІДЕО

 

Правоохоронці провели низку одночасних обшуків у керівництва Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів у справі шахрайського заволодіння близько 400 тисяч доларів.

Про це в четвер, 1 квітня, інформує пресслужба ДБР.

“Встановлено, що протягом листопада-грудня 2020 року учасники організованої групи, до складу якої входили посадові особи Нацагентства та адвокати, заволоділи коштами на загальну суму понад 400 тис. доларів США, які були передані в управління АРМА”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказані особи, на підставі підроблених судових рішень, безпідставно перераховували гроші на банківські рахунки людей, які не мали до них жодного відношення.

Сьогодні слідчі ДБР провели низку обшуків у приміщеннях АРМА та за адресами проживання її керівників.

Під час подальшого розслідування слідчі нададуть оцінку вилученим документам.

Попередня кваліфікація правопорушення – заволодіння грошовими коштами, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою, а також у використання підроблених документів та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також:
Агентство з розшуку активів заявило про “внутрішню диверсію”


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.