На Луганщині пройшли навчання танкових резервів ЗСУ. ФОТО

 

У Луганській області в механізованій бригаді імені князя Романа Великого відбулися навчання танкових резервів.

Про це в четвер, 1 квітня, інформує пресцентр штабу Операції об’єднаних сил.

“За легендою навчань, ворог прорвав оборону, а піхотинці змушені були відступити. Танкісти по тривозі, отримали наказ здійснити марш в район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм, панцирники визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Коли противник викрив себе, в бій вступили основні сили танкового резерву”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що умовний ворог не здавався і здійснював ураження артилерією, внаслідок чого танкісти, щоразу отримуючи нові команди про зміну обстановки, в умовах бою блискавично відреагували – відійшли, щоби знайти слабке місце в обороні ворога, і повернути втрачені позиції.

“Для безпечного відходу танкісти застосували димову завісу, щоб ввести в оману противника, замаскували свої дії. Як результат, танковий підрозділ, здійснивши перегрупування, контратакував ворога з іншого флангу, де наступ був найменш очікуваний”, – наголошують у штабі.

Там додають, що “поки тривав бій, від удару з неба танкістів прикривали зенітники, адже загрози слід очікувати не тільки з землі, а й з повітря”.

14 омбр навчання Луганщина 1 14 омбр навчання Луганщина 2 14 омбр навчання Луганщина 3 14 омбр навчання Луганщина 4 14 омбр навчання Луганщина 5 14 омбр навчання Луганщина 6 14 омбр навчання Луганщина 7 14 омбр навчання Луганщина 8 14 омбр навчання Луганщина 9 14 омбр навчання Луганщина 10 14 омбр навчання Луганщина 11 14 омбр навчання Луганщина 12 14 омбр навчання Луганщина 13 14 омбр навчання Луганщина 14 14 омбр навчання Луганщина 15 14 омбр навчання Луганщина 16 14 омбр навчання Луганщина 17 14 омбр навчання Луганщина 18
<
>
Фото: пресцентр ООС

“Злагодженого потужного вогневого натиску українських сил ворог не витримав. І це – тільки частина контрнаступальних дій, кажуть танкісти. За умов реальних бойових дій на оборону повернутих під час бою позицій стануть й інші підрозділи бригади”, – повідомляють у пресцентрі.

Водночас військові зазначають, що танкові підрозділи відповідно до Мінських домовленостей віддалені від лінії зіткнення й участі в бойових діях не беруть уже тривалий час.

Як відомо, танкісти 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого тричі ставали найкращим танковим підрозділом України і двічі захищали честь України на міжнародних танкових змаганнях, вдосконалювали майстерність у контрнаступі.

Читайте також:
“А якби в бою?..” Чесне інтерв’ю командира найкращого танкового взводу ЗСУ, який знову останній на змаганнях НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна