Кримські окупанти склали протокол на головреда газети Qirim за публікацію зі згадуванням Меджлісу

 

Підконтрольний Кремлю Мировий суд Київського району Сімферополя розпочав розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно головного редактора газети Qirim Бекіра Мамутова.

Про це повідомляє в четвер, 1 квітня, Кримська правозахисна група.

За інформацією КПГ, засідання проходило без участі слухачів, яких не пустили в суд через обмеження, пов’язані з коронавірусною інфекцією.

Як розповів правозахисникам сам Бекір Мамутов, у суді було представлено позицію редакції газети, після чого в засіданні оголошено перерву через неявку представників Роскомнадзору, які склали адміністративний протокол.

Відносно Бекіра Мамутова складено протокол за статтею 13.15 КоАП Росії за публікацію доповіді Генерального Секретаря ООН, в якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

“Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій побачила в публікації порушення російського законодавства, оскільки Росія визнала Меджліс екстремістською організацією, діяльність якого заборонена, і згадка цієї організації в публікаціях ЗМІ має йти з обов’язковим зазначенням на заборону її діяльності в Росії”, – пояснюють правозахисники.

Наступне засідання заплановано на 20 квітня.

Довідково:
У 2016 році підконтрольний Росії Верховний суд Криму, а потім і Верховний суд Росії ухвалили заборонити представницький орган кримських татар – Меджліс.
Його визнали екстремістською організацією, нібито через посягання на територіальну цілісність Росії та залякування людей. Ініціювала заборону діяльності Меджлісу експрокурор анексованого Криму, а нині депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська.

Читайте також:
У РФ порушили нову справу проти голови Меджлісу Рефата Чубарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна