У Харкові військові медики отримали 10 мобільних кисневих концентраторів

 

Міністерство оборони України за придбало для Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, розташованого в Харкові, десять сучасних кисневих концентраторів.

Про це в середу, 31 березня, повідомляє АрміяInform.

Апарати допоможуть підтримати кисневозалежних пацієнтів, зокрема тих, які хворіють на COVID-19.

“Нові хворі надходять до нас майже щодня, тому ми маємо працювати на випередження. Для цього в нас розгорнуто 80 ліжок, частина з яких має підведену кисневу мережу. У разі потреби концентратори використовуватимуть на тих ліжко-місцях, які не мають централізованої подачі кисню. Апарати легкі, мобільні і їх зручно переміщувати з палати в палату”, – зазначив начальник інфекційного відділення клініки, підполковник медичної служби Вадим Кондратюк.

Високий вміст очищеного кисню, який видає концентратор, досягається шляхом фільтрації звичайного повітря на молекулярному рівні.

Кожен апарат продукує від одного до десяти літрів чистого висококонцентрованого кисню за хвилину, який можна подавати одночасно для двох пацієнтів.

Нове обладнання допоможе пацієнтам долати хворобу та полегшить роботу військових лікарів.

Читайте також:
В Одесі від наслідків COVID-19 помер працівник ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна