На окупованій Луганщині спостерігачі ОБСЄ виявили 64 танки поза місцями зберігання

 

СММ ОБСЄ на полігонах російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій Луганщині зафіксувала 64 танки, 15 гаубиць та один зенітний ракетний комплекс.

Уся ворожа військова техніка була розміщена поза межами встановлених місць зберігання, про це йдеться у щоденному звіті № 72/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) у понеділок, 29 березня.

“За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, СММ виявила 1 танк на об’єкті в підконтрольному урядові районі Донецької області, а також 1 зенітний ракетний комплекс, 64 танки та 15 гаубиць на полігонах у непідконтрольних урядові районах Луганської області”, – йдеться в документі.

Більшість цієї техніки розташована на полігонах російських окупаційних сил поблизу Мирного та Бугаївки. Крім того, на цих полігонах ― ще 54 бойових броньованих машин, які “не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння”.

Як йдеться в звіті, Місія також зафіксувала п’ять гаубиць і дві реактивні системи залпового вогню, розміщені з порушенням ліній відведення на тимчасово окупованих районах Луганської області.

Нагадаємо, нещодавно безпілотник ОБСЄ зафіксував під Луганськом значне скупчення артилерії окупантів.

Читайте також:
“Ніхто не чув про “народи Донбасу і Криму” до вторгнення Росії”, – представник України в ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна