ДСНС України домовилася з Францією про висотні підйомники для пожежних авто

 

Україна спільно з французькою компанією Echelles Riffaud вироблятиме висотні підйомники для пожежних автомобілів, оскільки 90 відсотків наявної вітчизняної техніки відпрацювали всі встановлені терміни експлуатації.

Про це у вівторок, 30 березня, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Ідеться про виробництво комплексів з підіймачами до 33 і 42 метрів. Такої техніки Україна сама не виробляє.

“Важливим аспектом двосторонньої співпраці лишається умова, коли автомобілі французького виробництва будуть складені на українських заводах. Крім того, наші спеціалісти пройдуть навчання у своїх французьких колег”, – повідомив глава МВС Арсен Аваков.

Вартість контракту, який із ДСНС України підписали гендиректор Echelles Riffaud Бенжамен Кустіє та експортний директор компанії Марк Ларів, становить 300 мільйонів євро. При цьому французька сторона, повідомили в МВС, пішла на умови довгострокового кредитування, розрахованого на 10 років.

За попереднім планом, нові автомобілі запрацюють в українських містах із 2022 року.

За даними ДСНС, в Україні у наявності є лише 290 необхідних підйомників до пожежних автомобілів, і 260 з них вже відпрацювали свій ресурс.

Читайте також:
Аваков почав “повну реновацію гідрометеорологічної служби” із залученням американців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна