У Раді зібрали підписи для позачергового засідання щодо загострення на Донбасі

 

Народні депутати зібрали понад 150 підписів для проведення ще одного позачергового засідання парламенту у вівторок, 30 березня, для ухвалення заяви про звернення до міжнародних організацій та іноземних держав у зв’язку із загибеллю чотирьох військовослужбовців у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це заявив народний депутат від фракції “Слуга народу” Олексій Устенко, повідомляє “Укрінформ”.

“Так, зібрали понад 150 підписів”, – сказав нардеп.

Очікується, що розпорядження про проведення засідання буде видано після 13:00 у вівторок, 30 березня.

Заплановано, що під час цього засідання виступить головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак та буде ухвалено заяву про звернення до іноземних держав та міжнародних організацій з проханням посилити тиск на Російську Федерацію у зв’язку з загибеллю чотирьох військовослужбовців ЗСУ.

Сьогодні у Верховній Раді відбудуться два позачергові пленарних засідання.

Серед запланованих питань порядку денного – проєкт постанови про засудження подій під час акції на підтримку Сергія Стерненка, низка законопроєктів щодо податкової амністії, проєкти постанов про дочасні вибори міського голови Харкова.

Для проведення позачергового пленарного засідання депутати мають зібрати не менш як 150 підписів.

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів позицій 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ загинули четверо українських військовослужбовців: підполковник-сапер Сергій Коваль, а також Максим АбрамовичСергій Барнич та Сергій Гайченко; ще двоє бійців зазнали поранень.
Напередодні 10 огшбр показала, як окупанти дистанційно замінували територію мінами ПОМ-2.
Один із військових спершу підірвався на міні. На допомогу йому вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти-“водокачки”, розташованої поруч. Ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона. Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами.
Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
Хомчак прокоментував ескалацію на фронті та загрозу нападу РФ

У Кам’янці-Подільському попрощалися з підполковником Сергієм Ковалем. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна