На Луганщині СБУ виявила схрони бойовиків зі снарядами далекобійної артилерії. ФОТО

 

У Луганській області співробітники Служби безпеки України виявили два схрони зі зброєю бойовиків.

Про це в понеділок, 29 березня, інформує пресслужба третього управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зазначається, що серед вилученого були 15 снарядів далекобійної артилерії, кожен із яких містить 16 кг вибухової речовини підвищеної потужності – гексогену.

У пресслужбі повідомили, що боєприпаси знаходились у підземній схованці, облаштованій у лісі поблизу селища Тернове на Старобільщині.

З іншого тайника, який був обладнаний у колишньому бліндажі в районі селища Плотина Щастинського району, правоохоронці вилучили понад 20 артилерійських снарядів різних калібрів, два підривники, три гранати Ф-1, гранату ВОГ-17, понад 400 набоїв для великокаліберного кулемету Владімірова.

Схрон Тернове 1 Схрон Тернове 2 Схрон Тернове 3 Схрон Тернове 4
<
>

За оперативними даними, виявлені схованки, були закладені бойовиками під час збройного супротиву силам антитерористичної операції у 2014 році.

Зараз тривають невідкладні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності, додали у пресслужбі відомства.

Вилучення засобів ураження проводилось у взаємодії з Національною поліцією та піротехнічним підрозділом Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:
У 2014 році схід України був демілітаризований, – Муженко розповів про стан ЗСУ перед вторгненням РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна