Окупанти активізували використання новітніх російських засобів РЕБ та РЕР, – розвідка

 

Окупаційні війська на сході України активно використовують новітні російські комплекси радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, які приховано переправляють з території РФ.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, з початку року воєнною розвідкою України зафіксовано активізацію використання окупаційними військами російських засобів радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, зокрема – комплексів РЕР та РЕБ “Леєр 3“, складовою частиною яких є БПЛА “Орлан 10” та радіолокаційних станцій “Каста”.

Крім того, за словами Скібіцького, під час завезення озброєння або іншого військового майна з території РФ на тимчасово окуповані території України, щоб приховати такі переміщення, російське військове командування активно використовує мобільні групи радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки.

За інформацією ГУР МО України, російські окупаційні підрозділи продовжують вдосконалювати ведення розвідки позицій ЗС України та застосовують проти українських воїнів найновіші засоби РЕБ та РЕР російського виробництва.

Читайте також:
Росія доставила на Донбас радіолокаційну станцію “Каста-2Е1” і накрила синьо-жовтим брезентом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.