Литва проти визнання Sputnik V в “паспортах вакцинації” ЄС

 

Литва виступає категорично проти включення не санкціонованих регулятором Європейського Союзу в  сфері лікарських засобів вакцин, таких як російський “Спутник V”, в пропонований Єврокомісією сертифікат про імунізацію.

Про це заявив в.о. посла Литви в ЄС Сімонас Шатунас, інформує Politico в понеділок, 29 березня.

“Литва твердо переконана, що тільки дозволені Європейським агентством з лікарських засобів вакцини повинні бути частиною цифрового “зеленого” сертифіката”, – сказав Шатунас.

За словами дипломата, замість того, щоби покладатися на незатверджені препарати, такі як “Спутник V”, Європі слід зосередитися на нарощуванні виробництва своїх вакцин, в які вона інвестувала. Наприклад, німецькі фармацевтичні компанії BioNTech і CureVac отримали державні гроші ЄС.

“Визнання тільки вакцин, дозволених EMA, – це спосіб підкреслити довіру до інститутів ЄС, таких як регулятор з лікарських засобів і агентство ЄС з моніторингу захворювань”, – пояснив Шатунас.

Він також додав, що це буде сигнал підтримки європейської фармацевтичної промисловості.

Поки що російська вакцина проходить перевірку в EMA, але ще не отримала дозвіл на використання в ЄС.

Регулюючий орган у квітні 2021 року повинен оглянути майданчик, де виробляють вакцину.

Нагадаємо, на території держав Євросоюзу з 15 червня діятиме загальноєвропейський сертифікат здоров’я, який міститиме інформацію про вакцинацію від COVID-19.

Читайте також:
Візит президента братньої Литви: фінальне підсумкове відео і відкритий пам’ятник князю-воїну

ЄС абсолютно не потребує російської вакцини Sputnik V, – єврокомісар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна