Хомчак виступить в Раді з доповіддю через загострення на фронті

 

Верховна Рада України заслухає 30 березня доповідь начальника Генерального штабу Збройних сил України Руслана Хомчака через загострення на фронті.

Про це в понеділок, 29 березня, заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія на брифінгу, який транслював телеканал “Україна 24”.

“Буде доповідь начальника Генштабу, пана Хомчака, який доповість про поточний стан справ на фронті”, – сказав Арахамія, якого цитує “РБК-Україна”.

Він зазначив, що розгляд цього питання займе приблизно півгодини. За підсумком буде затверджено постанову про засудження дій Росії.

26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10 огшбр Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко.

Згодом стали відомі обставини, за яких загинули четверо українських воїнів під Шумами (сапер-підполковник Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10 огшбр Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко).
Військові вийшли перевіряти міни, які напередодні закинули окупанти. Одного з саперів поцілив ворожий снайпер. На допомогу вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти “водокачки”, розташованої поруч. При цьому ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона, або ж давав, але не дотримувався (таких запитів було кілька). Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами. Бій тривав близько півтори години. У загиблих з українського боку – кульові поранення.

Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна