Польща заборонила двом кораблям ходити під своїм прапором через участь у будівництві “Північного потоку-2”

 

Починаючи від п’ятниці, 26 березня, Польща розглядає два судна, які належать німецькому судновласникові і ходять під польським прапором, як такі, що порушують санкції щодо будівництва “Північного потоку-2”.

Про це сказав заступник міністра інфраструктури Республіки Польща Гжегож Вітковський, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Business Insider.

За словами чиновника, Морська палата у Гданську зняла з обліку кораблі Krebs Geo і Krebs Jet і вони більше не можуть ходити під польським прапором.

“Ці два судна належать німецькому судновласникові, але ходять під польським прапором. Вони зареєстровані в Морській палаті в Гданську. Нас не цікавить, що вони возять, які роботи виконують, тільки поки вони не загрожують економічним інтересам нашої країни”, – сказав Вітковський.

За його словами, обидва кораблі працюють на будівництві газопроводу “Північний потік-2”. Їх документи з безпеки перевезень відкликані і вони не мають права покинути свої порти.

Як відомо, газопровід “Північний потік-2” із Росії до Німеччини, довжина якого перевищує 1200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво газогону було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони, хоча й значно нижчими темпами.

Читайте також:
Через страх перед санкціями США:
перша німецька компанія відмовилася будувати “Північний потік-2”

“Північний потік-2” не потрібен ЄС для енергопостачання, – віцепрезидент Єврокомісії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна