Париж може дати поштовх перевантаженню “нормандського формату”, – Кулеба

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Франція може взяти на себе провідну роль для “перезавантаження” роботи глав держав “нормандського формату” (Україна, Франція, Німеччина, Росія) щодо врегулювання ситуації на сході України.

Про це Кулеба написав в авторській колонці під назвою “Донбас: Париж може переконати Путіна укласти угоду” для газети Le Figaro.

“Нині слушний час спробувати дати новий поштовх мирному процесу. Як і у 2019 році, Франція може знову взяти на себе провідну роль для перезавантаження “нормандського формату”. Всім було б вигідніше завершити війну, аніж продовжувати її. Якщо не докладати зусиль, ситуація продовжить погіршуватися. І не лише за столами переговорів “нормандської четвірки” чи ТКГ, але й на передовій”, – зазначив Кулеба, якого цитує пресслужба МЗС.

За його словами, президент Франції Еммануель Макрон “має достатньо лідерських якостей та політичної ваги, щоб дати новий поштовх для відновлення мирного процесу, переконати російського президента сісти за стіл переговорів у “нормандському форматі” та спробувати врешті знайти шлях до справедливого і тривкого миру”.

Читайте також:
Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу й анонсує переговори з усіма лідерами “Норманді”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна