СБУ заблокувала контрабандне постачання деталей з України для російських кораблів

 

Контррозвідка СБУ звітує, що запобігла незаконному експорте українських товарів військового призначення до РФ.
Агрегати для військово-морського флоту країни-агресора хотіли вивезти під виглядом цивільної продукції.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ в п’ятницю, 26 березня.

“Кінцевим споживачем українських агрегатів були підприємства військово-промислового комплексу РФ, які виконували оборонні замовлення в інтересах військово-морського флоту країни-агресора. При цьому вказані товари поставлялися кінцевому замовнику як продукція виробництва російського підприємства у межах реалізації державної програми РФ з імпортозаміщення”, – заявили на Володимирській, 33.

Товар затримали на митному посту “Запоріжжя”. Експортувати його хотіли на підставі документів, які містили недостовірні відомості щодо його походження та кінцевої сфери використання.

Триває слідство в межах кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 333 ККУ: порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Як інформувала “Новинарня“, в листопаді 2020-го СБУ запобігла вивезенню з України обладнання для російських військових кораблів.

Читайте також:
Контррозвідка не дала вивезти з України в РФ корабельне обладнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна