Під обстрілом у районі Шумів загинули четверо гірських піхотинців, ще двоє поранені

 

У районі селища Шуми, що під Горлівкою на Донеччині, внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.

Про це в п’ятницю, 26 березня, повідомила пресслужба української делегації для участі в Тристоронній контактній групі.

“Наразі українська делегація збирається на екстрену внутрішню нараду. Наша делегація висловлює щирі співчуття рідним та близьким військових, що загинув за Україну”, – зазначили в УкрТКГ.

У пресцентрі ООС підтвердили втрати та розповіли, що пораненим воїнам оперативно надали першу медичну допомогу. Їх доправили до лікувального закладу.

У штабі ООС додали, що на обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь.

“Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, – йдеться в повідомленні пресцентру ООС.

Першим про втрати під Шумами інформував журналіст Юрій Бутусов.

О 13:45 російські війська обстріляли із мінометів українські позиції в районі селища Шуми. Внаслідок обстрілу загинули четверо українських військовослужбовців. Після ротації 503-го батальйону морської піхоти російські війська різко посилили активність у цій зоні. Ситуація не може не викликати занепокоєння, саме тут одна із тих точок, де противник постійно здійснює обстріли із гаубиць, мінометів і стрілецької зброї”, – написав Бутусов у фейсбуці.

Як відомо, після 503-го батальйону ВМС ЗСУ на лінію оборони під Горлівкою зайшла 10-та окрема гірсько-штурмова бригада.

Бутусов нагадав, що саме в Шумах російське командування восени минулого року вимагало провести “інспекцію” української лінії оборони.

“Висока ймовірність, що в районі Шумів може статися російська атака для захоплення передових українських позицій. Ситуація на фронті потребує негайної реакції Верховного Головнокомандувача і Верховної Ради“, – наголосив Юрій Бутусов.

Читайте також:
У Кропивницькому попрощалися зі загиблим під Шумами солдатом Кирилом Биковським. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна