Суд відпустив комбата Лановенка під особисте зобов’язання

 

Командирові 37-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних сил України Павлові Лановенку, якого підозрюють у побитті військовослужбовця, суд пом’якшив запобіжний захід.

Так, на засіданні у четвер, 25 березня, Краматорський міський суд ухвалив відпустити Лановенка з-під нічного домашнього арешту й призначити іншу міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

Як повідомив виданню “Ґрати” адвокат Лановенка Олександр Кадієвський,
судове засідання тривало два дні.

Суддя за клопотанням ДБР також продовжив терміни слідства до 24 травня. Час дали для проведення експертиз та слідчих дій.

Як інформувала “Новинарня“, рішення про взяття Лановенка під варту ухвалив Краматорський міський суд  26 грудня 2020 року.
Військовому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 30 діб з утриманням на гауптвахті Донецького ЗВ ВСП.
Інцидент, який став основою кримінального провадження, стався 23 грудня. Військовослужбовця бригади, яка виконує бойові завдання в районі операції Об’єднаних сил, доставили до стабілізаційного центру, а 24 грудня – до військового госпіталю у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.
Лікарі провели операцію та встановили діагноз – “закрита травма живота з розчавленням селезінки, хвоста підшлункової залози та кореня грижі товстої кишки, гемоперітонеум (масивна крововтрата), гостра постгеморагічна анемія середньої тяжкості, гостра інтоксикація невідомої речовини”.

25 грудня 2020 року призначено та почато службове розслідування.
Державне бюро розслідувань веде розслідування за ч. 4 ст. 426-1 КК України – “Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень”.

Читайте також:
Суд відправив комбата 37 омпб Лановенка під нічний домашній арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна