У Київському університеті обрали нового ректора

 

Проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров переміг на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це в середу, 24 березня, повідомляє “Укрінформ” із посиланням на виборчу комісію університету.

“Володимир Бугров переміг на виборах ректора університету. За нього проголосували 1 944 виборці – це 74,31% від загальної явки”, – повідомили представники комісії.

За їхніми даними, за другого кандидата, професора кафедри фінансів КНУ Олександра Рожка, проголосували 535 виборців, що становить 20,45% від загальної явки.

“Загальна явка виборців 2 616 осіб, тобто 63,2% від заявленої кількості (4 139 особи, – “Н”), — додали у виборчкомі.

Нагадаємо, перші вибори ректора КНУ імені Тараса Шевченка відбулися 25 листопада 2020 року.

У першому турі жоден із десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. У другий тур 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та директор науково-навчального інституту “Інституту геології” КНУ Сергій Вижва. Оскільки жоден із цих кандидатів не набрав понад 50%, було вирішено провести нові вибори.

У першому турі нових виборів, який відбувся 17 березня, за крісло ректора змагалися шість кандидатів.

Серед них – доктор психологічних наук, професор Сергій Болтівець, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров, доктор геологічних наук, професор Сергій Вижва, доктор історичних наук, професор Володимир Литвин, а також доктор економічних наук, професор Олександр Рожко та доктор соціологічних наук, доцент Ірина Чудовська.

У другий тур пройшли кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров (44,04%) та доктор економічних наук, професор Олександр Рожко (15,2%).

Читайте також:
У лекціях скандальної професорки Більченко виявили низку порушень і мову ненависті, – НПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна