“Сім років тому ми зрадили Революцію гідності – коли розстріляли Сашка Білого”

Євген Дикий
колишній командир взводу батальйону “Айдар”, голова Національного антарктичного наукового центру МОН, біолог, громадський активіст

(FB)

Сьогодні (24 березня – “Н”) – річниця нашої ганьби. Рівно сім років тому ми зрадили Революцію Гідності.

В цей день менти без суду та слідства розстріляли Сашка Музичка “Білого”. Легендарного командира УНА-УНСО, героя Грузії, Чечні та Майдану. Незручного. Некерованого. Нечемного. Незаконослухняного. Часто-густо неприємного. Але нашого.

Ми проковтнули це зухвале вбивство і зробили вигляд, що повірили у шиту білими нитками офіційну версію МВС, освячену іменами новопризначеного “революційного” міністра так, того самого, що досі в цьому міністерському кріслі, та його замів, рекрутованих з лав Майдану яких ментовська машина вже за пів року викинула зсередини як чужорідний елемент одноразового використання.

Ми ж насправді все знали та розуміли. Ми ж насправді ні на хвилину не вірили. Але підіграли вбивцям та змовчали.

Я добре памятаю всі наші тодішні міркування. У нас була вагома аргументація, ми вчувались мудрими та відповідальними. Ми зрадили не за тридцять срібняків, не за страх чи ще щось подібне. Ми зрадили з найкращих міркувань, заради країни.

Можливо, це трохи пом’якшує нашу провину. Але зрада все одно лишається зрадою, а безкарне беззаконне вбивство підступним вбивством. І ми, зрадники, лишаємось ними, попри всі пом’якшуючі обставини.

І коли через сім років після Революції Гідності ми змушені проводити довгі години під судами над Ріфом та Стерненком, споглядати, як судді, котрі виносили нам вироки за Майдан, судять бійців добробатів за “утиски” окупантів, а молоді, які в часі Майдану вчились у школі, змушені вчитись писати на стінах “АСАВ” це чесна та справедлива плата за нашу тодішню зраду.

Ми самі “злили” Революцію Гідності, самі дали мусорській кривосудній системі карт-бланш на вбивства та будь-яку сваволю, і це сталося 24 березня 2014 року.

Тож тепер, коли за черговим із нас прийдуть з абсурдними звинуваченнями, коли виявиться, що черговий доброволець “плекав ідеї зверхності арійської раси” та через це ще до свого народження застрелив Кеннеді, ну або на що там ще стачить ментовських фантазій не варто запитувати, за що нам таке. От саме за це. За Сашка “Білого”, за його непокаране вбивство та за нашу “мудру” та “державницьку” зраду.

В християнській культурі гріх передбачає шанс на спокуту. Я вірю, що в нас ще є шанс якщо не виправ ти вчинене зло Сашка вже не воскресити, то принаймні спокутувати його.

Спокутувати, зламавши створену Дзержинським та Берією і досі живу каральну машину ментовсько-суддівського кривосуддя. І створивши замість неї справжні українські правоохоронні органи та справжні чесні суди.

І тоді ми прийдемо на могилу до Білого та проситимемо пробачити нас, нерозумних. Але поки зарано ми ще не заслужили права на цю прощу.

Читайте також:
Від Сашка Білого до Гандзюк. Паркан вілли Авакова в Італії
завішали портретами вбитих активістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна