У Франції працівника консульства РФ підозрюють в торгівлі краденими велосипедами

 

Громадянина Російської Федерації, який був працівником консульства РФ у французькому Страсбурзі, запідозрили у систематичному перепродажу крадених велосипедів.

40-річного росіянина запідозрили в тому, що він збував крадені велосипеди через сайт дрібних оголошень Leboncoin, інформує видання France Bleu.

Йдеться про близько 300 велосипедів, часто електровелосипедів, на загальну вартість до 100 тисяч євро.

Розслідування почалось в лютому 2021 року, невдовзі після того, як у колишнього заступника мера Страсбурга Алена Фонтанеля вкрали велосипед, який він прив’язав на вулиці поруч із входом до представництва Франції у Раді Європи.

За кілька днів Фонтанель знайшов свій велосипед серед оголошень на Leboncoin, де його продавали за пів ціни, та повідомив про автора оголошення поліції. Продавець виявився водієм російського дипломата.

Росіянина затримали, проте невдовзі відпустили. Згодом слідчі знову захотіли з ним поспілкуватися, але його роботодавець відповів, що чоловік поїхав до Росії через проблеми зі здоров’ям.

Підозрюваного після цього оголосили у розшук.

У консульстві РФ заявили, що не будуть жодним чином коментувати справу з міркувань захисту персональних даних.

Читайте також:
Албанія видворяє російського дипломата через злісне порушення карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна