“Альянс має ще нерозкритий потенціал”: генсек Столтенберг розповів про стратегію розвитку НАТО 2030

 

У стратегії розвитку НАТО 2030 відображений намір зміцнювати партнерство Альянсу з країнами-сусідами, а також із близькими по духу демократичними державами.

Як заявив у вівторок, 23 березня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, потенціал такого партнерства НАТО ще не повністю розкритий, передає “Укрінформ”.

“НАТО 2030 – про те, як розбудовувати нове та зміцнити наявне партнерство, в тому числі з нашими партнерами у сусідстві. НАТО має ще нерозкритий потенціал, щоби робити більше і більше допомогти у тренуванні наших сусідів. Запобігання є кращим, ніж втручання. Якщо ми знайдемо шлях, як стабілізувати наше сусідство, ми будемо у більшій безпеці”, – наголосив керівник Альянсу під час відкритої бесіди на тему зміцнення трансатлантичних зв’язків за участю державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Столтенберг зауважив, що бачення майбутнього розвитку НАТО охоплює також спільну роботу з партнерами та друзями в Азії та у Тихоокеанському регіоні, серед яких він назвав Австралію, Нову Зеландію, Японію, Південну Корею.

“Впевнений, що зміцнення партнерства з близькими по духу демократіями є вірним шляхом, щоб захистити світовий порядок, заснований на правилах, вирішити питання, що пов’язані із підйомом Китаю, та багато інших питань, відображених у концепції НАТО 2030 – підвищення стійкості, розвитку технологій тощо”, – зауважив генсек НАТО.

Нагадаємо, протягом двох днів – 23 та 24 березня – міністри закордонних справ країн-членів НАТО вперше за більш ніж рік проводять особисту зустріч у штаб-квартирі Альянсу.

Читайте також:
США прагнуть пожвавити стосунки з НАТО, – Блінкен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна