Російська армія тренується захоплювати міста через психологічні SMS-атаки

 

Міністерство оборони Російської Федерації прозвітувало про успішні навчання з використанням морально-психологічного тиску, під час яких військові тренувалась захоплювати населений пункт за допомогою SMS-розсилок й розкидання листівок.

Про це у вівторок, 23 березня, інформує видання Defense Express.

Армія Російської Федерації провела доволі незвичні навчання: 96-та окрема розвідувальна бригада першої танкової армії тренувалась захоплювати населений пункт за допомогою SMS-розсилок з безпілотника та листівок. Міноборони РФ зазначає, що “внаслідок сильного морально-психологічного тиску і безумовної військової переваги (…) умовний противник склав зброю і не чинив опору”, – повідомляє видання.

Як відомо, під час війні на Донбасі російська регулярна армія неодноразово здійснювала схожі SMS-розсилки у спробах вплинути на українських військових.

Для цього використовувався комплекс РЕБ РБ-341В “Леєр-3”, до складу якого входить декілька БПЛА “Орлан-10” зі спеціальною апаратурою.

Це дозволяє не тільки глушити мобільний зв’язок та виявляти мобільні телефони, а й “мімікрувати” під базову сотову станцію. Це дозволяє, зокрема, здійснювати такі SMS-розсилки.

Нагадаємо, Місія ОБСЄ вже неодноразово інформувала про виявлення на тимчасово окупованому Донбасі різноманітних типів російських систем радіоперешкод та радіоелектронної боротьби: Р330 “Житель”, “Леєр-3” РБ-341В, 1Л269 “Красуха-2”, РБ-109A “Биліна”, “Репелент-1”, “Торн”, “Тірада-2” та ін.
У листопаді 2020 року постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив, що Україна вимагає від Російської Федерації надати пояснення з приводу того, як виявлений Місією ОБСЄ російський комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3” опинився на Донбасі і хто ним керував.

Читайте також:
“Не ганьба, а крок до миру”. Воїни ЗСУ отримують sms на користь розведення


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.