Одному з організаторів акції на підтримку Стерненка під ОП оголосили про підозру

 

Лідеру руху “Гонор” Сергієві Філімонову поліція вручила підозру через події під офісом президента на акції у підтримку громадського активіста Сергія Стерненка.

Про це він повідомив у вівторок, 23 березня, у фейсбуці.

За його словами, поліцейські вручили підозру, відмовившись дочекатись адвоката.

Йдеться про статтю 296 ч. 4 ККУ – “хуліганство із застосуванням зброї”. Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Сергій Філімонов опублікував частину документа.

“Так, Філімонов С.Ф. 20.03.2021, приблизно о 20 год. 00 хв. йдучи попереду групи невстановлених осіб, та підходячи до будівлі офісу президента України по вул. Банковій, 11 в м. Києві, надавав голосом та жестами вказівки іншим особам, керував їхніми діями, а також запалив піротехнічний засіб, що останніми було сприйнято як сигнал до початку активних хуліганських дій”, – йдеться в документі.

Сергій Філімонов раніше очолював київський осередок партії “Національний корпус”. Воював на Донбасі у складі батальйону “Азов”. Згодом вийшов із “Нацкорпусу”, зараз є лідером руху “Гонор”.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка протестувальники обмалювали написами стіни будівлі офісу президента на вулиці Банковій, розбили скло в одних із дверей, підпалювали вивіску “Президент України”, палили фаєри та запускали феєрверки. Поліція не перешкоджала таким діям.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій. За його словами, більшість мітингувальників не порушували порядок, в той же час кілька десятків людей “нестимуть відповідальність за хуліганські дії”.

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з учасників суботньої акції – ветерана Влада Сорда. 

В офісі президента повідомили, що завдані будівлі ОП під час акції збитки становлять близько двох млн грн, проте сума може зрости.

22 березня фасад будівлі офісу президента почали чистити від графіті, залишених протестувальниками.

Читайте також:
“Стіни здачі не дають”: Разумков у Брюсселі прокоментував “штурм” Банкової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна