Уряд вимагає реакції силовиків на пошкодження офісу президента під час акції протесту

 

Кабінет Міністрів України засуджує неправомірні дії, які відбулись під офісом президента України 20 березня, й очікує від правоохоронців надання їм відповідної оцінки.

Про це йдеться у відповідній заяві Кабміну, опублікованій на “Урядовому порталі” в понеділок, 22 березня.

“Конституція України гарантує право громадян на мирне зібрання та демонстрації. Таке право — один зі стовпів сучасної представницької демократії. Водночас члени Кабінету Міністрів України рішуче засуджують вандалізм і наругу над державними символами під час акцій протесту”, – ідеться у спільній заяві урядовців.

“Неправомірні дії, які відбулись під офісом президента 20 березня, є неприйнятними та суперечать європейським цінностям, що закріплені в Конституції України. Уряд закликає всіх громадян утримуватися від подібних дій та реалізовувати свої права виключно у мирний спосіб”, – сказано в заяві.

Урядовці очікують від МВС та СБУ проведення розслідування подій 20 березня та надання їм відповідної правової оцінки.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка протестувальники обмалювали написами стіни будівлі офісу президента на вулиці Банковій, розбили скло в одних із дверей, підпалювали вивіску “Президент України”, палили фаєри та запускали феєрверки. Поліція не перешкоджала таким діям.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій. За його словами, більшість мітингувальників не порушували порядок, в той же час кілька десятків людей “нестимуть відповідальність за хуліганські дії”.

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з учасників суботньої акції – ветерана Влада Сорда. 

В офісі президента повідомили, що завдані будівлі ОП під час акції збитки становлять близько двох млн грн, проте сума може зрости.

Читайте також:
“Проти мене – проросійські й аваковські”: велике інтерв’ю з Сергієм Стерненком

Поки що бачимо під ОП перформенс. Вандалізм ще попереду, – Кіпіані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна