Україна закликала владу Німеччини розслідувати випадок вандалізму щодо могили Бандери

 

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав владу Баварії розслідувати напад на могилу провідника ОУН Степана Бандери, що трапився на початку березня.

Про це в понеділок, 22 березня, дипломат повідомив у твіттері.

Мельник розповів, що обговорив телефоном вандалізм на могилі Бандери з міністром внутрішніх справ Баварії Йоахимом Геррманном та президентом поліції Томасом Гампелем.

“Закликав владу і правоохоронців серйозно розслідувати варварський напад на могилу Степана Бандери, щоб знайти і покарати всіх винних у цьому підлому злочині”, – написав посол.

 

Нагадаємо, 7 березня стало відомо, що в німецькому місті Мюнхен могилу українського націоналіста і провідника ОУН Степана Бандери облили невідомою речовиною.

Це не перший випадок вандалізму на могилі Бандери. У серпні 2014 року невідомі підірвали могилу. 20 листопада пам’ятник відновили.

У 2015 році на могилі також сталися декілька випадків вандалізму.

У 2018 році російський пропагандист із Британії Грем Філіпс зірвав прапори з могили Степана Бандери.

Читайте також:
Стадіон “Арена Львів” хочуть перейменувати на честь Степана Бандери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна