Путін розповів, коли отримає щеплення. Але не сказав, якою вакциною

 

Президент Росії Володимир Путін 23 березня планує непублічно вакцинуватися від коронавірусу, але не назвав, яким саме препаратом.

Про це він заявив у понеділок, 22 березня, повідомляє російське видання “ТАСС”.

“Вакцинація – це добровільний вибір кожної людини, його особисте рішення. До речі, я сам маю намір зробити це завтра”, – сказав російський президент.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що президент РФ зробить щеплення однією з трьох російських вакцин, але невідомо якою саме.

За словами Пєскова, вакцинація Путіна не буде публічним заходом:

“Ми не очікуємо, що це буде публічний захід”.

За даними, які навів на нараді 22 березня Путін, перший компонент вакцини в Росії отримали понад шість мільйонів осіб – це більше, як чотири відсотки населення. У перерахунку на душу населення це менше, ніж у більшості країн ЄС, пише “Радіо Свобода”.

Як інформувала “Новинарня“, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, нібито Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.

В листопаді стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину Sputnik V, щодо потенційної заявки на внесення до списку рекомендованих для використання у надзвичайних ситуаціях. Якщо буде встановлено, що вакцина відповідає критеріям організації, то ВООЗ про це повідомить.
Наразі країни Заходу не підтверджують дієвість російської вакцини.

В Україні “Спутник V” з політичних міркувань всіляко пропагує лідер проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” кум Путіна Віктор Медведчук та його медіахолдинг.
6 жовтня під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму нібито зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною ”, і запропонував почати поставляти цей препарат в Україну. Путін заявив, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Президент Володимир Зеленський після того кілька разів дав зрозуміти, що Україна не братиме вакцину від коронавірусу в РФ. Те саме заявляє і МОЗ України, пояснюючи це тим, що “Спутник V” не пройшов третю фазу клінічних досліджень.

5 грудня 2020 року в Москві розпочалася масова вакцинація “Спутніком V”.

Читайте також:
Окупований Донецьк заявив про перші щеплення російською вакциною “Спутник V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна