На Луганщині чоловік підірвався на гранаті біля лінії розмежування

 

Поліція встановлює обставини підриву мешканця села Оріхове-Донецьке Новоайдарського району на вибуховому пристрої у домоволодінні, яке розташовано неподалік лінії розмежування.

Про це в понеділок, 22 березня, інформує відділ комунікації поліції Луганської області.

“21 березня до чергової частини Щастинського районного відділу поліції надійшло повідомлення від диспетчера швидкої медичної допомоги про те, що до лікарні госпіталізовано 42-річного місцевого мешканця з діагнозом мінно-вибухова травма, осколкові поранення лівої кисті та лівої гомілки. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи та вибухо-технічної служби ГУНП встановили, що у с. Оріхове-Донецьке Новоайдарського району, яке межує з окупованою територією, троє місцевих мешканців виносили дошки із сараю та грузили їх у лафет для подальшого транспортування”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час підняття у сараї дошки стався вибух, внаслідок якого один із чоловіків отримав тілесні ушкодження.

“Домоволодіння, на території якого стався вибух, знаходиться на околиці населеного пункту, розташоване в безпосередній близькості до лінії розмежування, є не жилим та нічим не огороджене”, – зазначає пресслужба.

Із місця події були вилучені металеві уламки (ймовірно, від гранати Ф-1) та підривача, які будуть спрямовані на експертизу до НДЕКЦ.

Оріхова-Донецьке вибух 1 Оріхова-Донецьке вибух 2 Оріхова-Донецьке вибух 3
<
>

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 258 ККУ “Терористичний акт”.

Проводиться досудове слідство.

Читайте також:
Двоє мертві, троє поранені: в окупованому Сніжному під час застілля підірвали гранату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна