МОЗ оновив карантинний розподіл: вісім “червоних” зон і 11 “помаранчевих”

 

Міністерство охорони здоров’я в понеділок, 22 березня, оновило розподіл на карантинні зони, згідно з яким до “червоної” зони епіднебезпеки віднесли Київ та сім областей.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Тепер “червоній” зоні перебувають Київ і Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Одеська, Сумська, Чернівецька області.

У “помаранчевій” зоні знаходяться 11 регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 14 регіонах, зокрема в Києві, Вінницькій, Дніпропетровській Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київська, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізацій понад 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 21 березня складав 109,9.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій області – 132,1 на 100 тис. населення, у Івано-Франківській області – 104,4, у Житомирській області – 115,3.

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 21 березня у Києві – 74,3%, Житомирській області – 69% (при визначеному показнику 65%).

Читайте також:
В Україні число померлих від COVID-19 з початку пандемії перевищило 30 тисяч. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна