Всі укази Януковича перевірять щодо загрози нацбезпеці, – Данілов

 

Правоохоронні органи перевірять усі укази та розпорядження експрезидента-втікача Віктора Януковича на предмет загрози національній безпеці України.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в п’ятницю, 19 березня.

“У нас є діючі укази і розпорядження Януковича, в минулому – президента, який засуджений за статтею “державна зрада”. Було доручення проаналізувати усі нормативно-правові акти, які на зараз є чинними на предмет небезпеки нацбезпеці України”, – сказав Данілов на брифінгу.

Він також пояснив, що правоохоронці проаналізують усі рішення Януковича і шукатимуть небезпечні для України. Данілов нагадав, що деякі укази вже втратили чинність, тому йдеться винятково про ті укази, які станом на зараз є діючими.

Як інформувала “Новинарня“, Рада національної безпеки і оборони ввела санкції до низки колишніх високопосадовців, Віктор Янукович теж є серед них.

На цьому засіданні СБУ рекомендувала РНБО ввести санкції до Януковича, Азарова та інших ексчиновників.
Зі слів СБУ Івана Баканова, в 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на “референдумі” в Криму. А деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.
“Окремі епізоди їхньої діяльності за період 2014 року досі розглядаються у судах. Деякі з цих чиновників причетні до підписання “Харківських угод”. А частина – і досі працює на зміцнення окупаційного режиму в Криму і на Донбасі”, – сказав Баканов.

Читайте також:
РНБО запроваджує санкції проти 19 компаній, які займаються надрами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна