Президент Литви відвідав у столичному шпиталі поранених українських військових

 

Президент Литовської Республіки Гітанас Наусєда та міністр оборони України Андрій Таран відвідали поранених українських захисників у Головному військовому клінічному госпіталі.

Візит відбувався в п’ятницю, 19 березня.

Як передає пресцентр МОУ, Наусєда поспілкувався із військовослужбовцями, поцікавився їх самопочуттям та настроєм, почув історію їх бойових поранень, розпитав хто звідки родом, за які футбольні команди вболіває.
Президент Литовської Республіки побажав найскорішого одужання захисникам України та вручив їм цінні подарунки.

Андрій Таран звернув увагу литовських партнерів, що “не зважаючи на мирні ініціативи України, на сході України не припиняються ворожі провокації й обстріли”.

“Учора ми втратили ще одного нашого захисника. З моменту режиму припинення вогню зафіксовано вже більше тисячі порушень збройними формуваннями Російської Федерації. Для нас — кожне поранення, кожна втрата — це особиста відповідальність і важкий тягар. Тому міжнародна підтримка, робота у складі дипломатичних і політичних форматів є важливою складовою припинення агресії та відновлення територіальної цілісності й суверенітету України”, – зазначив міністр оборони України.

Пан Гітанас Наусєда сказав, що його країна також не відчуває себе у безпеці поруч з цинічним і підступним сусідом.

“Литва завжди буде з вами, хлопці!”, –  звернувся він до українських військових.

Як інформувала “Новинарня“, президент Литви Науседа передав для українських воїнів “ловця дронів”.

Читайте також:
“Я прибув до вашої країни зі звісткою дружби”: президент Литви Науседа виступив у Раді українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна