МОЗ оновив карантинні зони. Київ – “червоний”

 

Столиця та ще чотири регіони України потрапили до “червоної” зони за показниками поширення коронавірусу, ще 12 областей Україні – “помаранчеві”.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Тепер у “червоній” зоні – Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Причиною стало зростання числа госпіталізацій.

У столиці в останні три дні завантаженість ліжок з киснем перевищує порогове значення 65% (станом на 18 березня – 71,4%, це найбільший показник в Україні), а рівень госпіталізацій впритул наблизився до показника у 100 пацієнтів на 100 тис. населення при максимально допустимій нормі 60 на 100 тис. населення.

У “помаранчевій” зоні – Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська області.

Решта регіонів – у “жовтій” зоні.

У Києві з 20 березня будуть заборонені:
робота закладів культури: кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів;
робота торгово-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів та магазинів із продажу засобів гігієни та побутової хімії);
проведення масових заходів: розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших;
присутність глядачів на спортивних змаганнях.

Водночас громадський транспорт не зупинятимуть.

Нагадаємо, 24 лютого Кабінет Міністрів заборонив регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом, метрополітеном у регіонах, де буде встановлено “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки.

Із 21 вересня 2020 року в Україні почали запроваджувати епідемічне зонування з чотирьох зон: червоної, помаранчевої, жовтої та зеленої. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

До 31 березня 2021 року карантин в Україні є адаптивним. 

Читайте також:
В Україні – найвищий добовий показник нових COVID-хворих із початку року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна