Боротьба з пропагандою: на Банковій заявили про важливість російської мови для України

 

Під час протидії пропаганді Російської Федерації не можна упускати такий інструмент як російська мова.

Про це 13 березня програмі “Офіційна розмова” телеканалу “Дом” заявив заступник голови офісу президента України Юрій Костюк.

“Вважаю, що не можна упускати такий інструмент протидії в цій (інформаційній, – “Н”) війні як російська мова. Що боротися з російською пропагандою потрібно не тільки українською, а й російською мовами”, – наголосив він.

Отримувати правдиву інформацію про Україну російською мовою важливо і для мешканців окупованих територій, і для російськомовних діаспор, що проживають за кордоном.

“Ми можемо це робити – як всередині країни, так і для великої російськомовної частини діаспор із колишнього Радянського Союзу, які проживають в Ізраїлі, Німеччині, Австралії, в багатьох інших країнах. Із ними теж потрібно комунікувати саме цією мовою”, – упевнений заступник голови офісу президента.

Костюк пояснив, що є частина аудиторії, до якої “ми сьогодні вже не достукаємося українською мовою”. Тому з нею потрібно працювати російською мовою.

Як повідомляла “Новинарня“, новий телеканал “Дім/Дом” запустили на базі державного UATV, який був створений Міністерством інформаційної політики у 2015 році для трансляції закордоном. З середини січня 2020 року він припинив роботу.

Контент для телеканалу “Дім” для тимчасово окупованих територій України формуватимуть чотири медіагрупи. Зокрема, приблизно 15% там належатиме виробництву студії “Квартал 95”.

Читайте також:
Прессекретарка президента Мендель не вестиме передачу на каналі “Дом”

Путін назвав Ізраїль “російськомовною державою”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна