Суд у Лозанні виніс вердикт щодо скасованого матчу Швейцарія-Україна. “Синьо-жовті” залишають вищий дивізіон

 

Спортивний арбітражний суд розглянув апеляцію Української асоціації футболу щодо технічної поразки збірної України за матч Ліги націй проти Швейцарії, який не відбувся через коронавірусні обмеження. Апеляція УАФ була відхилена.

Про це 19 березня повідомив сайт CAS.

Таким чином, міжнародний спортивний арбітраж підтвердив рішення УЄФА від 25 листопада 2020 року зарахувати українській збірній технічну поразку з рахунком 0:3, після того як УАФ визнали винною в тому, що матч не відбувся.

“CAS відхиляє апеляцію УАФ і підтверджує, що матч Швейцарія – Україна оголошується завершеним із рахунком 3:0”, – йдеться в заяві CAS.

Суд прийшов до висновку, що “правила, викладені в циркулярах УЄФА, були правильно витлумачені і застосовані апеляційною комісією УЄФА, коли вона прийшла до висновку, що через відсутність реальних варіантів зміни розкладу УАФ повинна була нести відповідальність за те, що матч не відбувся”.

У CAS також підкреслили, що Українська асоціація футболу “не була винна, а стала випадковою жертвою пандемії коронавірусу”. Відтак вирішено, що УАФ не оплачуватиме УЄФА і Швейцарській футбольної асоціації будь-які витрати.

Як інформувала “Новинарня“, через випадки коронавірусу у збірній України перед грою зі Швейцарією головний лікар міста Люцерн прийняв рішення відправити збірну України на карантин у повному складі. УЄФА не змогла домовитися зі швейцарською стороною про проведення поєдинку 17 листопада 2020 року. Швейцарці пропонували “синьо-жовтим” привезти на гру інший склад, але Українська асоціація футболу не погодилася на таке. У підсумку матч Швейцарія – Україна був офіційно скасований.
25 листопада УЄФА присудила технічну поразку збірній України. УАФ подала апеляцію.
Матч Швейцарія – Україна мав вирішальне значення для обох команд у боротьбі за збереження прописки у дивізіоні А Ліги націй, адже в України було 6 очок, а у Швейцарії – 3. Завдяки технічній перемозі 3:0 швейцарці здобули ще 3 очки і вийшли на третє місце, а збірна України покинула елітний дивізіон.

Читайте також:
“Тепер є три варіанти”: пресаташе збірної України прояснив ситуацію навколо скасованого матчу зі швейцарцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна