Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Венесуели

 

Україна приєдналася до рішення Ради ЄС щодо включення додаткових персон режиму Ніколаса Мадуро до переліку осіб і установ, на яких поширюються санкції Євросоюзу за порушення прав людини та демократичних свобод у Венесуелі.

Про це йдеться у Декларації Високого представника ЄС від імені всіх країн Євросоюзу, повідомляє “Укрінформ” в четвер, 18 березня.

“Рада ЄС 22 лютого 2021 року ухвалила рішення (CFSP) 2021/2761. Рада ЄС вирішила включити 19 персон у перелік фізичних та юридичних осіб, установ та організацій, які є суб’єктами обмежувальних заходів відповідно до Додатку І до рішення (CFSP) 2017/2074 (CFSP – Спільна політика ЄС із закордонних справ та безпеки). Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія і Албанія, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія та Ліхтенштейн, члени Європейського економічного простору, а також Україна, Республіка Молдова та Грузія приєдналися до цього рішення”, – йдеться у документі.

Як зазначається, згадані країни забезпечать відповідність власної національної політики до цього рішення Ради ЄС. Європейський Союз узяв до відома такі зобов’язання та привітав їх.

Нагадаємо, 22 лютого Рада ЄС ухвалила рішення про включення 19 офіційних представників Венесуели до переліку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи у зв’язку з діями та рішеннями, спрямованими на підрив демократії та верховенства права в країні.

25 лютого уряд Венесуели оголосив персоною нон грата очільницю представництва ЄС у Венесуелі Ісабель Бріланте Педросу, після розширення санкцій ЄС проти режиму Ніколаса Мадуро. Послу Євросоюзу було запропоновано впродовж 72 годин залишити Венесуелу.

У відповідь уже 26 лютого Рада ЄС оголосила персоною нон грата голову Місії Боліварської Республіки Венесуела при Європейському Союзі.

Євросоюз запровадив обмежувальні заходи проти Венесуели з листопада 2017 року.

Читайте також:
“Фінляндія – це частина РФ, Венесуела – у складі США”: Болтон розповів про рівень знань Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна