Литва офіційно зобов’язалася підтримувати вступ України до ЄС

 

Президент України Володимир Зеленський та президент Литви Гітанас Науседа в Києві підписали спільну декларацію щодо європейської перспективи України.

Про це в четвер, 18 березня, інформує пресслужба офісу президента.

Таким чином Литва офіційно закріпила підтримку європейської перспективи України.

“Документ визначає, що, відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз, Україна, як і будь-яка європейська держава, яка поважає цінності, закріплені у статті 2 цього Договору, і зобов’язується їм слідувати, може подати заявку на членство у Євросоюзі у разі дотримання всіх умов і зобов’язань. При цьому Литовська Республіка підтримає Україну, коли наша держава вирішить подати заявку на членство в ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, після зустрічі двох президентів у Києві 18 березня підписали низку двосторонніх документів.

Вони, зокрема, стосуються продовження розвитку стратегічних відносин України і Литви у сфері міжнародної та регіональної політики, безпеки, молодіжної політики, культури, енергетики, а також у сфері розвитку пасажирських і вантажних залізничних перевезень.

Нагадаємо, литовський лідер Гітанас Науседа 18-19 березня перебуває з офіційним візитом в Україні. На завтра запланований його виступ у Верховній Раді.

Читайте також:
Литва надасть частину вакцин від COVID-19 Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна