На сьомі роковини окупації Криму Хірург і Пушилін каталися під Севастополем, а Путін виступив у “Лужниках”. ФОТО

 

На сьомі роковини анексії Криму російські окупанти із пропутінського мотоклубу “Нічні вовки” влаштували пробіг між Сімферополем і Севастополем. Участь у ньому також взяв ватажок угруповання “ДНР” Денис Пушилін.

Про це в четвер, 18 березня, повідомляють ЗМІ сепаратистів.

“Відбувся автомотопробіг по маршруту Сімферополь – Севастополь – гора Гасфорта. На майданчику біля Сапун-гори колона з Сімферополя об’єдналася з севастопольською. Тут також зустрілися Денис Пушилін, [незаконно обраний у Криму] депутат Держдуми РФ Андрій Козенко, керівник мотоклубу “Нічні вовки” Олександр Залдостанов (“Хірург”), лідер відділення “Донбас” мотоклубу “Нічні вовки” Віталій Кішкін (“Прокурор”), російська рок-співачка Юлія Чичеріна“, – йдеться в повідомленні сайт донецьких сепаратистів ДАН.

Пушилін під час акції заявив, що “Крим вже вдома”, а “ми (окуповані РФ райони Донбасу – “Н”) продовжуємо цей шлях – він складний, але абсолютно точно спрямований у бік Росії”.

Олександр Залдостанов, Денис Пушилін, Андрій Козенко

Російські окупанти об’єднаною автомотоколоною, на чолі з Пушиліним і Залдостановим, вирушили до підніжжя гори Госфорта.

Нічні вовки пробіг 1 Крим Пушилін Нічні вовки пробіг 2
<
>
Фото: т.зв. ЗМІ сепаратистів"ДАН"

Там вони відкрили пам’ятний камінь на т.зв. “алеї російської весни” і посадили дерева з різних регіонів держави-агресора.

Ввечері в Сімферополі та Севастополі відбулися концерти, де виступала низка місцевих та російських виконавців.

Заради цього так званий “глава Криму” Сергій Аксьонов скасував на день заборону на проведення масових заходів, яку ввели через пандемію COVID-19.

Діти на сцені в Севастополі виконали “Марш волонтерів” і кавер на пісню Другої світової війни”Марш Червоної армії”. Дітей одягли у форму “Юнармії”.

Також на концерт організовано зігнали студентів – членів “молодіжки” путінської партії “Єдина Росія”. Їх розташували перед трибуною та роздали прапори РФ. Чимало людей стояли зі згорнутими прапорами, більшість присутніх була без захисних масок.

Ще один масштабний “святковий” концерт у річницю окупації українського Криму пройшов сьогодні на московському стадіоні “Лужники”. Там виступив, зокрема, і президент РФ Володимир Путін.

Путін виголосив пропагандистську промову, заявивши, що кримчани та севастопольці нібито “повернулися в рідну сім’ю братніх народів Російської Федерації”.

Президент РФ Володимир Путін під час виступу на стадіоні “Лужники” в Москві, 18 березня 2021 року. Скріншот із відео

Захоплення українського Криму і порушення міжнародних норм Путін назвав святом для його “величезної країни” і “відновленням історичної справедливості”.

“Ми розглядаємо наших сусідів не просто як сусідів, близьких географічно, ми розглядаємо народи цих країн як братські народи, готові підставити їм плече і лікоть, для того щоби забезпечити розвиток, щоби рухатися далі разом, іти вперед, використовуючи наші конкурентні можливості, а їх достатньо. Але ми ніколи не погодимося тільки з одним: щоби хтось дозволив собі використати щедрі подарунки Росії для заподіяння шкоди самій Російській Федерації. Сподіваюся, це буде почуто”, – сказав Путін на стадіоні.

Читайте також:
“Ніхто не чув про “народи Донбасу і Криму” до вторгнення Росії”, – представник України в ОБСЄ

Путін знову назвав окупований Крим “сакральним місцем” для РФ

Сім років окупації. Чотири історії оборонців Криму


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.