Литвин програв вибори ректора Київського університету

 

У середу, 17 березня, колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин програв вибори ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Як повідомляє ВВС, він посів четверте місце із результатом близько 4% голосів.

Лідерами голосування стали проректори КНУ Володимир Бугров та Олександр Рожко. Вони набрали відповідно близько 44% і 15%.

Хто стане керівником столичного вишу буде відомо після того, як пройде другий тур голосування.

Відомо, що у голосуванні на шести дільницях могли взяти участь 4 139 виборців, серед них 598 студентів і 23 курсанти коледжів. Загалом проголосували близько 70%.

Вибори нового ректора проводять через те, що повноваження нинішнього виконувача обов’язків ректора Леоніда Губерського, який працював із жовтня 2015 року, закінчилися.

Напередодні обрання керівника вишу у соціальних мережах поширювали заклики колишніх студентів університету та громадських активістів не підтримувати кандидатуру Володимира Литвина.

Також секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, коментуючи рішення РНБО щодо перевірки обставин ратифікації Харківських угод, окремо згадав про Литвина, який голосував за ці угоди у квітні 2010 року разом із провладною більшістю.

Тоді Володимир Литвин заявив, що Данілов своїми заявами “втручається у виборчий процес” Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Як відомо, в 2010 році Україна за президентства Віктора Януковича ратифікувала Харківські угоди, що продовжили російську військову присутність у Криму до 2042 року.
Як зазначено в самій угоді, термін перебування флоту було збільшено в обмін на здешевлення для України російського газу шляхом застосування знижки у вигляді анулювання митних зборів.

Низка українських і західних експертів відзначали, що це також в подальшому допомогло Росії анексувати український півострів у 2014 році.

Читайте також:
У лекціях скандальної професорки Більченко виявили низку порушень і мову ненависті, – НПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна