ВМСУ провели тренування з кораблями НАТО в акваторії Чорного моря. ФОТО

 

Катерна група Військово-морських сил України провела в акваторії Чорного моря тренування типу PASSEX із кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Про це у вівторок, 16 березня, повідомляє АрміяІнформ.

“Мета тренування – відпрацювати взаємодію у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії”, – йдеться у повідомленні.

Військові відпрацювали серію протимінних дій у складі групи кораблів, передачу вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу, провели корабельно-бойове навчання з проводки за тралами.

Також відпрацювали елементи тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

PASSEX 1 PASSEX 2 PASSEX 3 PASSEX 4 PASSEX 5 PASSEX 6 PASSEX 7 PASSEX 8
<
>
Фото: АрміяInform

Зазначається, що це – вже другі цього року тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу.

Читайте також:
Українське військо отримало дослідні зразки комплексу “Нептун”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна