Країни ЄС не поділяться вакцинами з Україною вчасно, – Кулеба

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що надлишкові дози вакцин із країн Європейського Союзу не надійдуть до України відповідно до досягнутих домовленостей через зірваний графік поставок вакцин до цих держав.

Про це у вівторок, 16 березня, інформує “Європейська правда”.

“У нас ще з минулого року були переговори і домовленості з деякими країнами ЄС про те, що вони поділяться з Україною вакциною. Конкретні домовленості були досягнуті. Але графік постачання вакцини до самих цих країн ЄС був по суті зірваний. Відповідно посунулися і дати, коли ці країни можуть поділитися з нами надлишками вакцини”, – сказав Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Словенії.

Він додав, що отримання надлишкових доз вакцини з європейських держав – лише один із потенційних каналів постачання вакцини, а Україна фокусується на контрактах з безпосередніми виробниками вакцини.

Нагадаємо, 4 лютого віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що кілька країн ЄС погодилися на перепродаж Україні надлишків вакцини від коронавірусу.

Вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.

Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).
Крім того, в березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини від Pfizer у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також:
Україна не планує зупиняти використання вакцини AstraZeneca, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна