Кіберполіція викрила групу хакерів, яка викрала мільйони в бізнесменів

 

Працівники Департаменту кіберполіції НПУ викрили групу зловмисників, які за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрали понад п’ять мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба кіберполіції.

“Протиправну діяльність викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно із слідчим управлінням столичної поліції. Фігуранти розсилали на електронні адреси компаній та підприємців листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Повідомлення маскували під архіви з документами, в яких були вимоги оплати певних послуг чи надання інформації державним органам”, – йдеться у повідомленні.

Вірусні програми надавали віддалений доступ до комп’ютерів бухгалтерів і директорів.

“Зловмисники створювали платіжні доручення від імені юридичних та фізичних осіб на підконтрольні рахунки. У подальшому гроші переводили в готівку. За попередніми підрахунками, потерпілим завдано понад п’ять мільйонів гривень збитків”, – зазначається у повідомленні.

Правоохоронці провели вісім обшуків на території Київської області, під час яких вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі та “чорнові” записи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ.

Зловмисникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
Українська кіберполіція у 2020 році викрила понад п’ять тисяч злочинів, – Клименко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна