Окупанти 13 разів за добу обстріляли позиції ЗСУ, один український військовий поранений, – ООС

 

Протягом минулої доби, 14 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Про це інформує пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, поруч населеного пункту Південне, противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України отримав кульове поранення.

“Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та доставили до лікувального закладу. Стан здоров’я українського військового – задовільний”, – повідомляє штаб.

Неподалік Катеринівки, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Луганське ворог вів обстріл позицій українських військових із великокаліберних кулеметів, а біля селища Троїцьке – ще й з автоматичних станкових і протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік селища Лебединське.

Поблизу населених пунктів Опитне та Авдіївка, противник здійснив обстріл у бік українських позицій, застосувавши підствольні гранатомети, а поблизу Пісків – ще й ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Окрім цього, в районі населеного пункту Гнутове окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Українські захисники на дії противника відкривали вогонь у відповідь.

Від початку поточної доби, 15 березня, станом на 7:00, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Читайте також:
У Підмосков’ї згорів польовий табір ЗС РФ на полігоні Алабіно. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна