На Закарпатті СБУ розкрила схему продажу громадянам РФ угорських паспортів

 

Контррозвідка Служби безпеки України на Закарпатті заблокувала схему допомоги громадянам Російської Федерації з незаконним отриманням угорських паспортів для подальшого в’їзду до ЄС, Британії та США.

Про це в понеділок, 15 березня, інформує пресцентр СБУ.

Оперативники встановили, що мешканець Берегівського району Закарпатської області допомагав іноземцям, зокрема росіянам, на фіктивних підставах отримати громадянство Угорщини, що відкривало їм можливість для безвізового в’їзду до 162 країн світу, включно з Британією та США.

“Організатор схеми забезпечував підроблення документів, які доводили наявність необхідних підстав. Оформлення документів, що підтверджували набуття громадянства та отримання дозволу для виїзду за кордон, проводилося фігурантом через дипломатичні представництва Угорщини у деяких країнах Європейського Союзу”,  – йдеться в повідомленні СБУ.

За таку допомогу зацікавлені особи платили 25-30 тисяч євро. Зазначається, що серед його клієнтів були представники криміналітету.

Зловмисникові повідомили про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

У СБУ зазначили, що зараз однією з умов отримання громадянства Угорщини є наявність у кандидата родинного коріння на території Закарпатської області у період її перебування у складі Австро-Угорщини до 1918 року та у складі Королівства Угорщина у 1939-1944 роках.

Читайте також:
У 2020 році понад 409 тисяч громадян України отримали паспорти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна