На надгробку Героя України Дмитра Чернявського в Донецьку викарбуване не його прізвище, – ЗМІ

 

На надгробку Героя України Дмитра Чернявського, який загинув від ножового поранення 13 березня 2014 року під час мітингу за єдність України в Донецьку, викарбуване не його прізвище з міркувань безпеки.

Чоловік похований на одному з кладовищ Донецька. Фото надгробка оприлюднили в неділю, 14 березня, на сторінці у ФБ “Інфорпост”.

“Батьки не можуть приїхати в Донецьк на могилу сина, тому що він – Герой України. Дмитра Чернявського поховали тоді, коли Донецьк ще не був окупований, але вже починалася війна. Біля пам’ятника, на якому заради безпеки висічено не його прізвище, сьогодні свіжі квіти 13.03.2021”, – йдеться в повідомленні.

На могилі – чотири червоні гвоздики.

Нагадаємо, 13 березня 2014 року Дмитро Чернявський був добровольцем у самообороні, яка охороняла учасників мітингу за єдність України в Донецьку.
Після завершення мітингу група озброєних проросійських бойовиків напала на його учасників.
Дмитро Чернявський загинув від ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів.

У жовтні 2010 року увійшов до лав ВО “Свобода”. У березні 2011 року призначений керівником пресслужби Донецького міського осередку, а з березня 2013 року, керівником пресслужби Донецького обласного осередку партії, був організатором низки культурницьких акцій: покладання квітів до пам’ятників, ходи з українськими прапорами.

Звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” отримав посмертно 20 лютого 2015 року — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності.

Читайте також:
У другі роковини кривавого Донецька переселенці-патріоти мітингували на Майдані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна