Генерал Назаров заявив, що українські військові в 2014-му могли взяти під контроль всі аеропорти в Криму

 

Під час окупації Росією Кримського півострова у 2014 році українська армія могла взяти під контроль і утримувати кримські аеродроми та інші стратегічні об’єкти.

Про це заявив перший заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України, який був у складі військової делегації до Криму, Віктор Назаров у інтерв’ю виданню “Крим.Реалії”.

“Ті задуми передбачали наше силове втручання у Криму. Ми розуміли, що завдання досить складне і навряд чи може бути виконане на 100%. Але тим не менш, взяти під контроль ключові аеродроми, ключові об’єкти, як потім було на Донбасі, воно було реальне. Я досі аналізую і роблю висновок, що це завдання було реальне”, – сказав Назаров.

За його словами, відповідний план на початку березня 2014 року розглядав Генштаб ЗСУ, однак пізніше його скасував начальник Генштабу ЗСУ України Михайло Куцин.

“Аргументація прозвучала так, що ситуація і так дуже напружена, не треба її напружувати ще більше. “Все, давайте команду “відставити”, всіх повертати, і нікого не відправляйте, літаки на аеродроми, підрозділи свої в казарми, і на цьому закінчуємо”, – пояснив він.

Михайло Куцин поки публічно не коментував заяву Віктора Назарова.

Як інформувала “Новинарня“, екскомандувач ВМС Гайдук заявляв, що віддавав наказ про “застосування зброї” під час окупації Криму

Читайте також:
Екскомандувач ВМС Гайдук заявив, що “пів Криму Росії не потрібно було”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна