Окупанти вчиняють збройні провокації біля Пісок і Водяного спеціально під засідання мінської групи, – УС СЦКК

 

Окупанти свідомо вчиняють обстріли із застосуванням заборонених “Мінськом” озброєнь, щоб перед засіданням ТКГ звинуватити Збройні сили України в атаках на цивільні об’єкти непідконтрольних околиць Донецька.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ОС від 14 березня з посиланням на повідомлення української сторони СЦКК.

“…Зокрема, російські найманці вчинили низку провокацій із застосуванням забороненого озброєння, метою яких було штучне загострення ситуації в районі населених пунктів Піски та Водяне Донецької області з подальшим безпідставним звинуваченням підрозділів Збройних сил України в обстрілах цивільної інфраструктури околиць Донецька”, – сказано в повідомленні.

“Так, напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи найманці вдалися до фальсифікації та розповсюдження відверто неправдивих повідомлень для формування альтернативного порядку денного цього засідання. Для введення в оману населення тимчасово окупованих територій, окупанти і надалі тиражують фейки щодо силового сценарію вирішення конфлікту на Донбасі”, – зазначено у зведенні.

“Наголошуємо, підрозділи Збройних сил України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань”, – наголосила речниця командування ООС Анна Новіцька.

Читайте також:
ООС: десять обстрілів, під Катеринівкою ворог ударив із ПТРК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна