Італія повертає жорсткий локдаун через нову хвилю коронавірусу

 

У половині регіонів Італії з понеділка, 15 березня, закриються крамниці, ресторани та школи. Країна, яка торік першою найбільше потерпала від коронавірусу, тепер “закривається” на новий жорсткий карантин.

Як передає “Укрінформ“, про це повідомляє ABC.

Нові обмеження у зв’язку з пандемією запровадять у 10 регіонах Італії, зокрема в містах Рим, Мілан та Венеція. Заходи діятимуть із 15 березня до 6 квітня, згідно з указом кабінету міністрів.

У регіонах, визначених “червоними зонами”, люди не зможуть залишати свої оселі, крім поїздок задля роботи або через погіршення здоров’я. Всі торговельні заклади не першої необхідності будуть зачинені.

У “помаранчевих зонах” людям буде заборонено виїжджати зі свого міста та свого регіону – за винятком роботи чи стану здоров’я, а бари та ресторани зможуть здійснювати лише доставку.

Крім того, у великодні вихідні (3-5 квітня) вся країна буде вважатися “червоною зоною”, всюди буде запроваджено національний локдаун.

Голова уряду Італії Маріо Драгі заявив, що нові заходи щодо стримування пандемії коронавірусу необхідні, оскільки “на жаль, ми стикаємося з новою хвилею захворювання” рівно через рік після першого локдауну в Італії на початку пандемії.

Як відомо, у світі станом на ранок 14 березня зафіксували 120 057 634 випадки зараження коронавірусом. Виявлено 2 659 836 летальних випадків, одужали 96 589 364 особи.
Італія в ці дні фігурує на першому-другому місцях у Європі (разом із Францією) за рівнем виявлення нових випадків  COVID-19 – понад 26 тисяч щодоби. України в цьому списку на четвертому місці.

Читайте також:
За вихідний день в Україні зареєстрували понад 9 тисяч нових випадків коронавірусу. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна