Дубінського зняли з посади голови київського обкому “Слуги народу”

 

Члени київської обласної організації партії “Слуга народу” на позачерговій конференції усунули Олександра Дубінського та обрали замість нього головою іншого народного депутата – Андрія Мотовиловця.

Про це в неділю, 14 березня, повідомляє пресслужба політичної сили.

“Члени Київської обласної організації політичної партії «Слуга народу» на позачерговій конференції обрали головою народного депутата Андрія Мотовиловця. Члени осередку вважають, що до створеної Національної ради громад не може входити Олександр Дубінський, який раніше очолював Київську обласну організацію «Слуги народу»”, – йдеться в повідомленні “СН”.

Зазначається, що члени осередку у ході конференції ухвалили рішення про призначення нового очільника більшістю голосів. Партійці також звернулися до голови партії з ініціативою скликати позачергову конференцію з кадрових питань.

Крім того, у зв’язку з діями, що можуть трактуватися як невизнання статуту партії та невиконання членом партії статутних обов’язків, розглядається питання про виключення Дубінського з партійних лав.

“Ініціювати подібні питання та наполягати на їхньому розгляді – право членів партії. Процедура переобрання відбулася відповідно до статуту партії, законодавства та без будь-яких порушень”, – наголосив голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Своєю чергою Андрій Мотовиловець заявив, що працюватиме над розвитком Київської області та розбудовою місцевих осередків відповідно до нового статуту, ухваленого на XI з’їзді партії.

Андрій Мотовиловець

Як інформувала “Новинарня“, 11 січня 2021 року Сполучені Штати внесли до санкційного списку сімох громадян України та чотири організації, серед них –  чинний народний депутат Олександр Дубінський (“Слуга народу”), колишні нардеп Олександр Онищенко, прокурор Костянтин Кулик та співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, помічник нардепа Деркача Дмитро Ковальчук, формальний власник телеканалу “Ера” Антон Симоненко, керівник інформагентства “Онлі-ньюз” Петро Журавель, а також медіакомпанії Деркача “Ера-Медіа”, “Онлі-ньюз”, ТОВ “Скептік” та сайт NABU Leaks.
Їхні активи, власність, рахунки у США, підконтрольні організації тощо підлягають блокуванню (що ускладнює доларові транзакції), американські візи анулюються, крім того, резидентам США заборонено мати із ними бізнес-контакти.

Раніше, після оприлюднення в Україні записів розмов президента Петра Порошенка із тодішнім віцепрезидентом США Джо Байденом, Вашингтон у жовтні 2020 року наклав санкції на позафракційного нардепа Андрія Деркача, якого Штати вважають “активним агентом РФ”. Дубінського, який поширював записи, вважають учасником цієї мережі.

Після оголошення санкцій проти Дубінського радник голови ОП Єрмака заявив, що Зеленський не реагуватиме на це рішення США.

Однак 1 лютого народного депутата Дубінського, близького до олігарха Ігоря Коломойського, таки вирішили виключити з фракції “Слуга народу”. При цьому він залишався головою партійної організації “СН” Київської області.
Дубінський також заступником голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Читайте також:
YouTube заблокував канал Дубінського

Санкції США щодо “слуги народу” Дубінського виявилися ефективними, – юрист

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна