За програмою “Дистанційна освіта Донеччини” навчаються 4 тис. дітей з ОРДЛО

 

У програмі “Дистанційна освіта Донеччини” беруть участь 15 шкіл Донецької області, загалом у них навчається близько 4 тис. дітей з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це в ефірі телеканалу “Дом” розповіла заступниця директора з питань дистанційного навчання школи №29 міста Маріуполь Лариса Бикова, передає “Укрінформ“.

Бикова нагадала, що в Україні ще з 2015 року діє програма “Дистанційна освіта Донеччини”, за якою школярі з ОРДЛО, навчаючись онлайн, можуть отримати атестат про повну загальну середню освіту державного зразка, і це дає їм змогу вступати до українських вишів на таких самих умовах, що й інші випускники.

“Для того, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання, дитина має вчитися дистанційно в одній зі шкіл України. Таких шкіл багато. Тільки в Донецькій області їх 15, але вони є і в інших областях. У такому випадку дитина, яка є учнем української школи, складає державну підсумкову атестацію, а разом із нею і ЗНО, і вступає в один із закладів вищої освіти України”, — зазначила педагог.

Утім, за її словами, через закриття КПВВ з боку окупантів є ймовірність, що цього року діти не зможуть приїхати на підконтрольну Україні територію для здачі ЗНО. У такому разі в них залишиться можливість вступити в українські виші через центри “Донбас-Україна” і “Крим-Україна”, склавши вступні іспити безпосередньо в університетах.

Бикова також розповіла, як школярі з ОРДЛО можуть узяти участь у програмі.

“Для цього батьки подають документи на електронну пошту, і ми зараховуємо цих дітей в той клас, на який вони претендують. Діти попередньо проходять вхідний контроль. За вхідним контролем ми оцінюємо рівень відповідності до обраного класу, після чого вони продовжують навчання дистанційно”, — розповіла фахівець.

Читайте також:
Коронавірус в ОРДЛО: ситуація погіршується, освіту перевели на дистанційний режим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна