Збройна агресія РФ на Донбасі є основною загрозою для всіх країн Альянсу, – Хомчак у розмові з головою Військового комітету НАТО

 

Збройна агресія Росії на Донбасі є основною загрозою не тільки для України, а й для всіх країн Північноатлантичного альянсу.

Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив під час телефонної розмови 12 березня з головою Військового комітету НАТО, головним маршалом авіації сером Стюартом Пічем.

“Збройна агресія росії на Донбасі є основною загрозою не тільки для України та її національної безпеки, а для безпеки та стабільності усіх країн Альянсу”, – цитує Хомчака пресслужба Генштабу.

Хомчак поінформував Піча про поточну ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Особливу увагу під час розмови сторони приділили подальшому розвитку військового співробітництва між нашою країною та НАТО.

Хомчак подякував за підтримку Альянсом нашої держави та відзначив, що діалог ЗСУ та НАТО зберігає позитивну динаміку.

Співрозмовники домовилися координувати подальші спільні зусилля щодо поглиблення співробітництва між Альянсом та Україною в рамках Програми розширених можливостей НАТО, зокрема й під час чергового засідання Військового комітету НАТО з Україною в другій половині березня 2021 року в Брюсселі.

“Хочу відзначити як друг України прогрес, який досягли ваші Збройні сили. Ми продовжуватимемо знаходити подальші шляхи надання необхідної допомоги українському війську”, – зазначив головний маршал авіації Стюарт Піч.

Окремо сторони обговорили питання протидії розповсюдженню COVID-19, і Хомчак поінформував Піча про початок заходів з вакцинації особового складу ЗСУ.

Читайте також:
В Україну прибула делегація Об’єднаного командування сухопутних військ НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна