На Луганщині спостерігачі зафіксували понад два десятки російських “градів”

 

Українська сторона СЦКК сигналізує про численні порушення з боку збройних формувань Росії на Донбасі та її найманців, що свідчить про наміри окупантів і надалі здійснювати провокації уздовж лінії розмежування.

Про це йдеться в повідомленні УС СЦКК з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, поширеному пресцентром штабу ОС.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців. Відповідно до звіту СММ ОБСЄ № 58/2021 від 12 березня 2021 року, міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував на аеродромі поблизу населеного пункту Переможне, поблизу Луганська, велике скупчення військової техніки окупантів: установку реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм та 2С3 «Акація» калібру 152 мм, причіпні гаубиці 2А65 «Мста-Б» калібру 152 мм та Д-30 «Жаба» калібру 122 мм, а також протитанкову гармату БС-3, калібру 100 мм. Поблизу населеного пункту Хрустальний  ̶  21 установку реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град»”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що на полігоні поруч із населеним пунктом Мирне патруль СММ ОБСЄ також зафіксував чотири танки Т-72 та один Т-64, а на аеродромі біля н.п. Переможне – один танк Т-72.

“Нарощування озброєння та зосередження військової техніки в районах полігонів – є прямим доказом про проведення навчання та бойового злагодження підрозділів збройних формувань РФ”, – наголошено у повідомленні.

Місія також зафіксувала факти обмеження свободи пересування міжнародних спостерігачів. Зокрема, на блокпості поблизу населеного пункту Кремінець найманець збройних формувань РФ затримав на 50 хвилин патруль ОБСЄ, який слідував у напрямку Донецька.

Крім того, було зафіксовано проведення російськими найманцями інженерних робіт з розширення оборонних позицій в районі донецького аеропорту в напрямку лінії розмежування.

Нагадаємо, днями правозахисники також повідомили, що на Донбас прибули російські солдати в новій формі без розпізнавальних знаків, триває постачання ПММ та озброєнь із Росії, й це може свідчити про підготовку ескалації або провокації.

Читайте також:
Від кулі снайпера під Мар’їнкою загинув Олександр Пекур із Київщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна